Okulumuzun Tarihçesi

Tufanbeyli İlçesi ve Şehit Ahmet Batkı Anaokulu Tarihçesi


İlçenin yerleşim yeri çok eski tarihlere dayanmaktadır. Bunun örnekleri olarak ilçenin kuzeyinde Sur Hacıbekri, Hanyeri köyü yakınındaki höyükler, ayni zamanda ilçenin güneyindeki kale kalıntısı, ören yerleri buranın tarihinin çok eski uygarlıklara dayandığını göstermektedir. Tufanbeyli Obruk ve Saimbeyli yolu ile birçok milletlerin konup göçtüğü Hititlerin Asurların, Perslerin, İskender' in, roma ve Bizans imparatorluğunun kalıntıları üzerine kurulmuş tarihi boyunca coğrafi konumdan dolayı önemli bir konak yeri özelliğini korumuştur. Tufanbeyli ve çevresi Hititlerin Asurları Perslerin İskender' in roma ve Bizans imparatorluğunun idaresinde kaldıktan sonra 1071 Malazgirt seferinden sonrada Türk toprağı oldu.

 

İlçe Höketçe adıyla Saimbeyli ilçesine bağlı bir bucak merkezi iken 28/04/1958 de Saimbeyli den ayrılarak Mağara adayla ilçe olmuştur. Daha sonra ismi Kurtuluş savaşında büyük kahramanlıklar gösteren Osman Tufanbey' in adından dolayı Tufanbeyli olmuştur. Denizden yüksekliği 1474 olup, Adana ya 190 km uzaklıktadır. 31 köyü olan ilçenin yüzölçümü 964 km2 dir.

 İlçede geleneksel toplumsal yaşama bağlı olarak kültür de geleneksel yapıda sürmektedir. Yaylacılığın yoğunlaştığı 1985 yılından bu yana farklı kültürleri taşıyan insanların bir arada olması sonucu, şehirsel alanlar ve yayla kesimlerinde kültürel değişimler gözlenmektedir. Ancak aynı bölge (Çukurova) insanları bir araya toplandığından, ciddi kültürel farklılık ve uyumsuzluk görülmemektedir.

İlçede Bulunan Eserler: Şar Harabeleri, Romalılardan kalma Amfi tiyatro ile Bizans kilise kalıntıları bulunmaktadır. Gezbel mevkiinde Hititlere ait kaya kabartmalarına rastlanmaktadır.

 

Adana ili Tufanbeyli ilçesi Şehit Ahmet Batkı Anaokulu Yenicami Mahallesi'nde yer almaktadır. Okulumuzun yapımı 2019 yılında tamamlanmış ve İl Milli Eğitim Komisyonunun 02/08/2019 tarihli ve 116 nolu kararı, Valilik Makamının 26/08/2019 ve 15325738 sayılı oluru ile 7 derslikli Şehit Ahmet Batkı Anaokulu olarak eğitim öğretime açılmıştır. Şırnak'ta vatani görevini icra etmekteyken 16/11/1995 günü şehit olan Jandarma Eri Ahmet BATKI'nın ismi okulumuza verilmiştir. Okulumuz ilçemizin ilk Anaokulu olma özelliğine sahiptir. Pandemi sürecine denk gelen 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilk defa öğrenci kabul ederek eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Halen okul öncesi eğitim vermeye devam etmektedir.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi