ŞEHİDİMİZ

Son Görev Yeri: Şırnak İl Merkez Jandarma Komutanlığı

Rütbesi: Er

Eğitim Durumu

İlkokul öğrenimini Tufanbeyli Merkez İlkokulu'nda (şimdiki adıyla İstiklal İkokulu) tamamlamıştır. İlkokul öğrenimi sırasında babası Ali BATKI vefat etmiştir. Ortaokul öğrenimini Tufanbeyli Lisesi bünyesinde bulunan ortaokulda tamamladıktan sonra lise öğrenimine devam etmemiştir. Ailesine yardım etmek için genç yaşta iş hayatına atılmış ve askere gidene kadar çeşitli işlerde çalışmıştır.

Askerlik Hayatı

Vatan borcunu ödemek için; önce İzmir Bornova'da bulunan 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra esas birliği olan Şırnak İl Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevine devam etmiştir. 16/11/1995 günü konvoy faaliyeti görevini icra etmekteyken Cizre'den Şırnak'a dönmekte olan zırhlı aracın şarampole yuvarlanması neticesinde araçta MG-3 Nişancısı olarak görevli 1974/3 tertip Jandarma Eri Ahmet BATKI Şehit olmuştur. Ruhu şad olsun!

Ödüller

T.C. Devlet Övünç Madalyası (Cumhurbaşkanlığı).

T.C. Silahlı Kuvvetler Övünç Madalyası (Genelkurmay Başkanlığı) Verildiği Tarih: 07/07/1999.

Üstün Başarı Belgesi (T.C. Jandarma Genel Komutanlığı/Şırnak) Verildiği Tarih: 07/06/1995.

Etiketler :Şehit, Ahmet, Batkı,